Alışveriş Siteleri

Online alışveriş siteleri, tüketicilerin bir web tarayıcısı kullanarak İnternet üzerindeki bir satıcıdan doğrudan mal veya hizmet satın almasını sağlayan bir elektronik ticaret biçimidir. Tüketiciler, perakendecinin web sitesini doğrudan ziyaret ederek veya farklı e-perakendecilerde aynı ürünün kullanılabilirliğini ve fiyatını gösteren bir alışveriş arama motoru kullanarak alternatif satıcılar arasında arama yaparak bir ilgi ürünü bulurlar. Müşteriler 2016'dan itibaren masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli farklı bilgisayar ve cihazları kullanarak çevrimiçi alışveriş yapabilirler.

Çevrimiçi bir mağaza, düzenli bir "tuğla-harç" perakende veya alışveriş merkezinde ürün veya hizmet satın alma konusundaki fiziksel benzetmeyi uyandırır; Bu süreç, iş dünyasından tüketici (B2C) çevrimiçi alışveriş olarak adlandırılır. İşletmelere başka işletmelerden satın almalarını sağlamak için bir çevrimiçi mağaza kurulduğunda, bu işleme işler arası (B2B) çevrimiçi alışveriş denir. Tipik bir çevrimiçi mağaza, müşterinin firmanın ürün ve hizmet yelpazesine göz atmasına, ürünlerin fotoğraflarını veya görüntülerini ürün özelliklerine, özelliklerine ve fiyatlarına ilişkin bilgilerle birlikte göz atmasına olanak tanır.

Online Alışveriş Siteleri

Online alışveriş siteleri genellikle alışveriş yapan kişilerin belirli model, marka veya öğeleri bulmak için "arama" özelliklerini kullanmalarını sağlar. Online müşterilerin, kredi kartı, Interac özellikli bir banka kartı veya PayPal gibi bir hizmet gibi bir işlemi tamamlamak için İnternet'e ve geçerli bir ödeme yöntemine sahip olmaları gerekir, bu işlem ücretsiz değildir. Fiziksel ürünler (ör. Kitap cüzdan kitapları veya kıyafetler) için, e-kuyrukcu ürünlerini müşteriye gönderir; dijital ses dosyaları gibi şarkılardaki veya yazılımdaki dijital ürünler için, e-tailer genellikle dosyayı müşteriye İnternet üzerinden gönderir. Bu çevrimiçi perakende şirketlerinin en büyüğü Alibaba, Amazon.com ve eBay'dir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sezonun enleri

Toluna Anket Sitesi