Maltepe Veteriner | Kedi Gribi

Maltepe Veteriner | Kedi Gribi


Chicago bölgesinde 2015 salgını olarak başlayan köpek gribinin "yeni" versiyonu (H3N2) haberlerde.

Araştırmalar


Cornell Üniversitesi aracılığıyla elde edilen son gözlem verileri, 29 eyaletteki köpeklerde pozitif test sonuçlarının tespit edildiğini göstermektedir. Wisconsin Veterinerlik Okulu Üniversitesi'nden yapılan ve Kuzeybatı Indiana sığınma evinde barındırılan bir grup kedinin H3N2 köpek influenza virüsü için pozitif çıktığını ortaya koyan son raporu daha ilginç buluyorum.

Wisconsin Üniversitesi Shelter Tıp Programının Klinik Yardımcısı Profesör ve Müdürü Sandra Newbury'ye göre: "Kedilerde salgın şüpheleri, bir grup olağandışı solunum yolu hastalığı belirtileri gösterdiğinde ortaya çıktı" dedi. "ABD'de köpek gripı için test edilen çok sayıda kedi testinin ilk onaylanan bu raporu virüsün kedileri etkileyebileceğini gösteriyor olsa da, kedigillerdeki enfeksiyon ve hastalıkların seyrek olarak devam etmesini umuyoruz."

Kedi Enfeksiyonları

Kedi enfeksiyonlarının mümkün olduğunu biliyorduk çünkü Güney Kore kedilerine virüsün bu versiyonu ile enfekte edildiğini ve bir kedi ABD'de geçtiğimiz yıl testte pozitif çıktığını test etti, ancak Wisconsin Üniversitesi şu raporu verdi: "virüs çoğalabilir ve kediden kediye yayılabilir".

 Wisconsin Veteriner Diagnostik Laboratuarındaki viroloji bölüm başkanı Kathy Toohey-Kurth, "Bu bireysel kedilerin ardışık örneklemesi, tekrar tekrar pozitif ve viral yüklerde zamanla bir artış olduğunu gösterdi" dedi. Sekiz kedi ardışık testlerde pozitif çıktı. Daha benzer klinik bulguları vardı, ancak "testten önce çabucak kurtarıldı ve negatif test edildi."

Kedi enfeksiyonlarına teşhis edildiğinde sığınma evindeki köpekler H3N2 köpek influenzaya sahipti, ancak kediler tesisin ayrı bir bölümünde barındılar ve "kedi alanları köpek bölgelerini temizlemeden önce temizlendi". Bu, ne kadar bulaşıcı olduğunu göstermeye başladı Bu belirli grip virüsü olabilir.

Enfekte olmuş kedilerdeki belirtiler


Enfekte olmuş kedilerdeki belirtiler, köpeklerde görülen belirtilere benzer ve "burun akması, tıkanıklık ve genel rahatsızlıkların yanı sıra dudak bastırması ve aşırı salivasyon da var. Belirtiler hızla çözüldü ve şimdiye kadar virüs kedilerde ölümcül olmadı. "

Bu gelişmeyi etkileyici buluyorum çünkü bu, grip alanındaki işlerin nasıl değiştiğini göstermeye devam ediyor. Sadece birkaç ay önce, kedi sahiplerine, H3N2 gripine ne zaman geldiğinde endişelenilecek bir şeyleri olduğunu görünmüyorduklarını söylüyordum. Panik yapmak için hâlâ hâlâ bir neden yok, ancak kediniz grip ile uyumlu semptomlar geliştiriyorsa, özellikle kedi sığınma evinde veya grip bulaşmış köpek çevresinde olursa, veteriner hekime gitmeniz gerekiyor.

Kedilerdeki bu salgının izole bir olay mı yoksa geleceğin habercisi olacağını bilmiyoruz. Sadece zaman gösterecek.

Maltepe Veteriner Kliniği BioVet 7/24 hizmetinizdedir. 40 yıllık tecrübemizle Maltepe Veteriner ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sezonun enleri

Toluna Anket Sitesi