Online Alışveriş Güvenliği


Herkes hemen hemen her ad altında çevrimiçi alışveriş yapabilir. Sorularınız veya sorunlarınız olması durumunda çevrimiçi satıcının fiziksel adresini ve telefon numarasını doğrulayın. E-posta veya pop-up mesajı alırken, göz atarken finansal bilgileriniz istenirse, yanıt vermeyin veya bağlantıyı takip etmeyin. Meşru şirketler bu şekilde bilgi istemiyor.

Online alışveriş güvenliği nasıl sağlanır?

online alışveriş
Ürünün satıcının açıklamasını, özellikle ince baskıyı yakından okuyun. "Yenilenmiş", "vintage" veya "kapanma" gibi kelimeler, ürünün pazardaki fiyatlardan az olduğunu, pazarlıklı bodrum fiyatlarına sahip isim-marka ürünlerin ise sahte olabileceğini gösteriyor. Fiyat karşılaştırmaları sunan web sitelerine göz atın ve ardından "elmaları elmaları" ile karşılaştırın. Faktör nakliye ve satın alma toplam maliyeti içine taşıma. Hiçbir koşulda nakit veya para transferi göndermeyin. Güvenli alışveriş siteleri listesi için buraya tıklayın.

Geri ödeme politikaları ve teslimat tarihleri ​​gibi anlaşmanın şartlarına bakın.

Memnun değilseniz, öğeyi tam bir geri ödeme için geri gönderebilir misiniz? Eğer iade ederseniz, nakliye masraflarını veya stok ücretlerini kim öder ve siparişinizi ne zaman alırsınız? Bir Federal Ticaret Komisyonu (FTC) kuralı, belirli bir tarihin söz verilmemesi durumunda satıcıların sipariş verildikten sonra 30 gün içinde veya bir sonraki gün içinde mal gönderilmesini gerektirir. Birçok site izleme seçenekleri sunar, böylece satın alma işleminizin tam olarak nerede olduğunu görebilir ve ne zaman alacağınızı tahmin edebilirsiniz.

Kredi kartı ile öde.

Kredi kartı veya online ödeme kartı ile ödeme yaparsanız, işleminiz Adil Kredi Faturalandırma Yasası ile korunacaktır. Bu yasaya göre, belirli koşullar altında suçlamalarda bulunabilirsiniz ve alacaklılar bunları incelerken geçici olarak ödemeleri durdurabilirsiniz. Birisinin sizin izniniz olmadan kredi kartınızı kullanması durumunda, yükümlülüğünüz genellikle ilk 50 dolar ile sınırlıdır. Bazı şirketler, çevrimiçi olarak kartınıza yapılan yetkisiz masraflardan sorumlu tutulmayacağınızı garanti eder; bazı kartlar ek garanti, iade ve satın alma koruma avantajları sağlar.

Kayıtları tutmak.

Ürün tanımları ve fiyatı, çevrimiçi makbuz ve satıcıdan gönderdiğiniz ve aldığınız e-postalar dahil olmak üzere çevrimiçi işlemlerin kayıtlarını yazdırın veya kaydedin. Kredi kartı ekstrelerini aldıkça okuyunuz; Tanımadığınız suçlamalara dikkat edin.

Bilgilerinizi Koruyun

Herhangi bir finansal bilgiyi e-posta ile göndermeyin.
E-posta, kredi kartınız, çek hesabınız veya Sosyal Güvenlik numaranız gibi finansal bilgileri aktarmanın güvenli bir yöntemi değildir. Bir işleme başlarsanız ve mali bilgilerinizi bir kuruluşun web sitesinden sağlamanız gerekiyorsa, https ("s" nin güvenli olduğu anlamına gelir) ’i başlatan bir URL gibi, sitenin güvenli olduğunu gösteren göstergelere bakın. Ne yazık ki, hiçbir gösterge kusursuz değildir; Bazı hileli siteler güvenlik simgeleri oluşturdu.

Gizlilik politikasını kontrol edin.

Gerçekten mi. Web sitesi operatörlerinin hangi bilgileri topladıklarını, nedenlerini ve nasıl kullanacaklarını size bildirmelidir. Gizlilik politikasını bulamıyorsanız veya anlayamıyorsanız, işletmenizi daha kullanıcı dostu olan başka bir siteye götürmeyi düşünün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toluna Anket Sitesi

Sezonun enleri